Menestys on tehty saavutuksista

01.01.2019

- Päivitetty 2019 -

Menestystä, verta hikeä ja kyyneleitä sekä niitä onnistumisen riemun kiljahduksia. Tämä osio on omistettu perhokalastuksen parissa menestyneille jäsenillemme.

Mestaruustason LSUK:laiset lyhyesti

Ensimmäinen maajoukkouepaikan itselleen lunastanut sinivalkoinen LSUK:lainen syntyi vuonna 2006. Tuolloin Olli Toivonen tuli valituksi maajoukkueeseen voitettuaan samaisena vuonna ensimmäisen hopeisen SM mitalinsa. 

Seuraava sinivalkoinen LSUK:n nimeä kantava jäsen nousi riveistämme vuonna 2010, kun Tapio Penttilä voitti Suomen mestaruuden saaden samalla kunnian olla mukana maajoukkueessa.

Kolmas sinivalkoinen LSUK:lainen syntyi yhdistyksen näkökulmasta osin lähes vahingossa, kun 2015 Kai Kallio kahlaili itsensä SM karkeloissa hopealle ja mitalihuumasta humaltuneena jätti samaan hengenvetoon jäsenhakemuksensa. Samalla kun mies sai SM mitalin, me saimme uuden sinivalkoisen Kaitsun tullessa samalla valituksi maajoukkueeseen. Tätä edeltävänä vuotena Kai oli jo saanut kunnian tulla valituksi EM-joukkueeseen.

Neljäs sinivalkoinen saatiinkin sitten naisten maajoukkuepaidassa, kun Maria Tuominen liittyi ilmeisesti myös Kaitsun mitalista humaltuneena yhdistyksemme jäseneksi.

LSUK Olli Toivonen

Yhdistyksen nykyinen varapuheenjohtaja, mukana yhdistyksen toiminnassa alkumetreiltä saakka. Aktiivista kilpailu-uraa on takana jo ainakin 15 vuotta.

Lounaissaariston urheilukalastajia Olli on edustanut useamman kerran yhdistyksen joukkueen jäsenenä ja ollut mukana tuomassa yhdistykselle menestystä voittamalla joukkueensa kanssa joukkue SM kultaa vuonna 2007 ja joukkue SM hopeaa vuonna 2011.

Tarina kertoo miehen haavivan karsintamitaleja enemmän vuosittain kuin joku muu saa kaloja, tiedä sitten liekö tämä vain huhu vai totista totta.

Olli uransa alkumetreillä

Jotain tarinaa tähän väliin

Se on helppoa, kun sen osaa... vai mites se oli

Kotimaan kamaralla eli tutummin SM tasolla

Ensimmäinen maininta SM kisoihin liittyen yhdistyksen arkistoista löytyy vuodelta 2004, tuolloin Olli kisasi ensimmäisen kerran finaalissa. Tarina ei kerro milloin tämä mies aloitti kisauransa, mutta todistettavasti SM kisoissa on mies nähty jo vuonna 2004 ja historiankirjojen mukaan on ollut mukana myös epävirallisemmissa kahinoissa ainakin jo vuonna 2002. Tarkempaa arviota uran aloitusajankohdasta täytynee tiedustella vielä mieheltä itseltään tarkemmin.

Ensimmäinen SM finaalipaikka aukesi Ollille tosiaankin vuonna 2004, jolloin sijoitus ensikertalaiselle oli mukavasti kahdestoista. Tästä kahden vuoden päästä sijoitus olikin jo parantunut huimasti ja Olli saavutti ensimmäisen SM mitalinsa ollen kisan kakkonen vuonna 2006. Tällä saavutuksella avautui myös ensimmäisen kerran maajoukkuepaikka seuraavan vuoden MM kisoihin.

SM tasolla Ollia onkin tavattu useamman kerran mitaleilla, mutta se kirkkain metalli on valitettavasti jäänyt vielä uupumaan. Taskusta löytyy kolme hopeaa ja yksi pronssi sekä myös kaksi kelluntarengas mitalia.

SM hopeaa 2006, 2008, 2010

SM pronssi 2009

Kelluntarengas SM pronssi 2017

Kelluntarengas SM hopea 2018

Maajoukkueen väreissä

Olli on viettänyt maajoukkueessa useammankin vuoden ja ehtinyt kiertämään useamman maan MM-kisoja. Mitaleja MM-tasolta taskuun on kilahtanut yksi kymmenen vuoden takaa, jolloin Suomen joukkue voitti pronssia kotimaan kisassa Simojoella 2007. Paras yksilösuoritus on sija 8. vuodelta 2009 Skotlannista.

Maajoukkuevuodet: 2007-2011, 2013, 2014 ja 2018

Vuonna 2019 Toivonen kisaa EM-joukkueessa

Näitä ne tuolla suuressa maailmassa jakelee, pyynnöstä saatu kuva vuoden 2007 joukkue MM pronssista Simojoelta

Maailmalla kisatut ja osa tuloksista:

 • 2007 Simojoki MM, joukkue MM pronssi, yksilökisa sij. 13.
 • 2008 Uusi Seelanti MM
 • 2009 Skotlanti MM, joukkue sij. 4, yksilökisa sij. 8.
 • 2010 Puola MM
 • 2011 Italia MM
 • 2013 Norja MM, joukkue sij. 4.
 • 2014 Tsekki MM, joukkue sij. 4.
 • 2018 Italia MM

LSUK Tapio Penttilä

Yhdistyksen aktiivi alkuvuosilta saakka, nyt jo muutaman vuoden omien sanojensa mukaan "eläkkeellä" ollut. Veri tuntuu edelleen vetävän joen varteen ja satunnaisesti miestä nähdäänkin kisoissa turistin ominaisuudessa.

Aikoinaan Tapio on yhdistyksen riveissä kisannut monet joukkuekisat, ollen mukana myös LSUK:n ensimmäisessä SM kisoihin lähettämässä joukkueessa vuonna 2001. Penttilä on ollut mukana yhdistyksen joukkueessa monena vuotena aktiiviuransa aikana. Näistä saavutuksina joukkue SM kulta 2007 ja joukkue SM hopea 2011.

Kisaturisti bongattu

Kotimaan kamaralla eli tutummin SM tasolla 

Arkistojen mukaan ensimmäisen SM-finaalipaikkansa Tapio ansaitsi vuonna 2006 sijoittuen kisassa sijalle 17. Siitä seurasikin noin 10 vuoden aktiivijakso ennen kuin mies päätti siirtyä pois kisavesistä. Erinäisissä kisoissa Tapio on kiertänyt koko 2000-luvun alun ajan, tarkempaa aika arviota varsinaiseen kisauran alkamiseen tuskin osaa mies itsekään kertoa. 

Muutama vuosi ensimmäisestä SM finaalista ja Tapiosta leivottiinkin jo Suomen mestari vuonna 2010. Samalla aukesi paikka myös maajoukkueeseen.

SM kulta 2010

Maajoukkueen väreissä 

Useamman vuoden maajoukkueen jäsenenä, jäädessään "eläkkeelle" Tapio päätti myös maajoukkueuransa. Parhaimmat saavutukset maajoukkuepaidassa on kahdesti evän mitan päästä livennyt joukkuepronssi toisin sanoen kaksi joukkueen nelossijoitusta on takana.

Maailmalla kisatut ja tulokset: 

 • 2011 Italia MM
 • 2012 Slovenia MM
 • 2013 Norja MM, joukkue sij. 4.
 • 2014 Tsekki MM, joukkue sij. 4.
 • 2015 Bosnia-Hertsegovina MM

LSUK Kai Kallio

Yhdistyksen jäsen vuodesta 2015, seuraavana vuotena mukana hallituksessa. Sen jälkeen Kaitsu otti ja lähti suureen maailmaan työkomennukselle ja on nyt viettänyt pari vuotta Amerikan mantereella. Karsintakisoihin mies lentelee vuosittain Suomeen, tätä voisi kutsua jo jonkinlaiseksi sitkeydeksi. Kun on halua, niin esteet on tehty voitettaviksi. Toivon mukaan samainen sitkeys nostaa miehen takaisin kärkikahinoihin kun tulee takaisin ulkomaan keikaltaan.

Yhdistyksen joukkueessa Kallio kisannut kertaalleen vuonna 2016.

Kilpailu-urasta löytyvät ensimmäiset merkinnät vuodelta 2007, jolloin Kai on osallistunut karsintakilpailuihin. 

Näin se homma hoidetaan

Kotimaan kamaralla eli tutummin SM tasolla  

Ensimmäisen kerran SM finaaliin Kai löysi tiensä vuonna 2010 ollen tuolloin sijalla 15. Paras saavutus on vuodelta 2015, jolloin mies sai ripustaa kaulaansa hopeisen SM mitalin.

2015 SM hopea

Maajoukkueen väreissä  

Kallio edusti maajoukkueessa kolmen vuoden ajan ja EM-joukkueessa vuoden verran. 

Maailmalla kisatut ja tulokset:  

 • 2014 Ruotsi EM, joukkue sij. 5.
 • 2015 Bosnia-Hertsegovina MM
 • 2016 USA MM
 • 2017 Slovakia MM, joukkue sij. 8.

LSUK Maria Tuominen

Yhdistyksen hallituksen sihteerinä kahden vuoden ajan vaikuttanut nainen. Jäseneksi liittyi vuonna 2015. Aktiivinen osallistuja, joka toimii Penttilän manttelin perijänä ja ylläpitää nykyisin Turpakisan tulevaisuutta. Toistaiseksi Maria ei ole vielä LSUK:n joukkueessa edustanut.

Kisakäyntejä yleisestä sarjasta löytyy vuodesta 2012 lähtien, samaisena vuotena naiset saivat ensimmäiset oman SM-kisansa ja sinnehän Mariakin tietysti suunnisti. Tätä ennen perhovapaa oli tullut pideltyä kädessä jo muutama vuosi, mutta kisakokemusta oli kertynyt lähinnä katsojan roolissa. Huikealla uran aloituksella leivottiin kuitenkin Mariasta ensimmäinen naisten Suomen mestari.

Vuosien kuluessa Mariasta kehittyi naisten sarjan vuosikausien ykkönen, jolla on enemmän sarjansa SM mitaleja kuin monella muulla karsintapalkintoja. Kisaa aktiivisesti myös yleisessä sarjassa vauhtiin päästyään.

Tuommosia sitä tuolla vedessä uiskentelee

Kotimaan kamaralla eli tutummin SM tasolla   

Tämän naisen taskusta löytyy kuusi naisten SM mitalia, joista viisi kultaista ja yksi hopeinen. Yleisestä sarjasta taskuun on livahtanut yksi kelluntarengas hopea. 

Naisten SM kulta 2012-2014 ja 2016-2017

Naisten SM hopea 2015

Kelluntarengas SM hopea 2016

Maajoukkueen väreissä 

Maria on ollut mukana viemässä naisten perhokalastusta eteenpäin. Suomen ensimmäinen naisten EM-joukkue lähetettiin kisoihin 2016 Marian luotsaamana. Ensikosketuksensa ulkomaisiin kisoihin Maria otti jo vuonna 2014, toimiessaan tuolloin silloisen miesten EM-joukkueen managerina. 

Maailmalla kisatut ja/tai koetut:

 • 2014 Ruotsi EM, managerina
 • 2016 Puola EM
 • 2018 Tsekki EM