HISTORIAPLÄJÄYS

01.01.2019

20 vuoden pläjäys LSUK:ta

Tulevan juhlavuoden kunniaksi historiapläys muutti sivuilla uuteen sijaintiin ja sai uudenlaisen ulkoasunkin siinä samalla.

Iso kiitos pitkästä yhteisestä taipaleesta kuuluu jäsenillemme, ilman teitä ei olisi LSUK:takaan!! 

Yhdistys täyttää vuonna 2019 pyöreitä vuosia, seuralla tulee mittariin komeat 20 vuotta touhua ja tohinaa. Kourallinen jäseniämme on pysynyt vauhdissa mukana yhdistyksen ensi askeleista lähtien, nostan teille virtuaalista hattua kaikesta siitä panoksesta, minkä olette vuosien aikana yhdistykselle antaneet. 

Mistä lähdettiin ja mihin ollaan tultu


Yhdistys on aikoinaan perustettu palvelemaan monipuolisesti erilaisia kalastustapoja aina pilkinnästä onginnan kautta perhokalastukseen. Alkuvuosien toiminta onkin ollut nykyiseen verrattuna hyvin erilaista ja perhokalastus on tuolloin ollut vain pieni osa yhdistyksen toimintaa. 


Nykyään yhdistyksen toiminnan pääpaino on kilpaperhokalastuksessa ja suurin osa toiminnasta keskittyy perhokalastukseen.

Puheenjohtajat

LSUK:n historian tärkeimmät keulakuvat, ilman heitä emme olisi siinä missä olemme nyt

Ensimmäisenä huomion ansaitsee oikeutetusti ensimmäinen puheenjohtajamme Pekka Hernejärvi, jonka ansiota yhdistystoiminta lähti käyntiin. Puheenjohtajan jakkaralla Hernejärvi istui vuodet 1999-2000.

2001-2013

Yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Ruuskanen ja kuha 3,35kg 

Parin vuoden ikäisen yhdistyksen puikkoihin astui vuonna 2001 pitkäaikainen puheenjohtajamme Markku Ruuskanen (2001-2013), jonka aikana suurin osa toiminnasta nousi elämään. Aktiivinen ja innovatiivinen puheenjohtaja ehti kausiensa aikana nostamaan yhdistyksen nimen esiin monissa erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa. Vaikka joskus Markun kyydissä hitaampia hirvitti, niin kaikista vuosien uurastuksista täytyykin Markulle nostaa hattua. Ilman Markun panosta paljon olisi jäänyt näkemättä ja kokematta.

2014

Vpj Santalahti ja keväinen onkisiika Paraisilta 

Kun vuonna 2014, pitkäaikaisen puheenjohtajan vetäydyttyä takavasemmalle, sai silloinen hallituksen varapuheenjohtaja Ville Santalahti tehtäväkseen kutsua koolle vuosikokouksen, elettiin aikaa jolloin kukaan ei tiennyt kuopataanko yhdistys kokonaan vai jatketaanko ja jos jatketaan niin miten jatketaan. Etukäteistiedusteluin päädyttiin kuitenkin jatkamaan, mutta aivan uusin tuulin. Yhdistyksen toiminta-ajatus muutettiin ja uudet säännöt kirjoitettiin vuosikokoukselle käsiteltäväksi. Kun uusi toiminta-ajatus oli valmis, oli aika valita uusi puheenjohtaja ja koota uusi hallitus.

2014 -

PJ Aleksi ja Loimijoen turpa 

Vuonna 2014 puheenjohtajaksi valittiin Aleksi Kaislaniemi. Helpoksi ei voi Aleksinkaan uran aloitusta sanoa, vaikka yhdistys olikin jo vakiinnuttanut paikkansa kalastusseurana, sen verran suuria mullistuksia yhdistys nimittäin koki uuden hallituksen myötä. Kyseessä olikin nimittäin suurin byrokraattinen mullistus yhdistyksen historiassa, sitten perustamiskokouksen. Lisäksi Aleksi aloitti yhdistysaktiivin uransa lähes tyhjästä, oltuaan vain jonkin vuoden mukana LSUK:n toiminnassa. Aika näyttää millaiseen suuntaan uusi PJ tulee yhdistystä luotsaamaan.

Mistä kaikki sai alkunsa

Lounaissaariston urheilukalastajien perustukset

Perustamassa yhdistystä vuonna 1999 oli noin 20 henkilöä, näiden joukosta ensimmäiseen hallitukseen astui pj Pekka Hernejärvi (1999-2000) perässään 6 hallituksen jäsentä. Hernejärven urakkana olikin alkuvuosina saada yhdistys pyörimään, ette muuten usko millainen määrä paperia ja aikaa toiminnan käynnistämiseen kuluu. Hienosti homma lähti kuitenkin pyörimään ja jäsenistölle tarjoiltiin alusta saakka runsaasti ohjelmaan erilaisten kalastusharrasteiden parissa. 

SUURET PÄÄTÖKSET 1999-

Lounaissaariston urheilukalastajat näkivät päivänvalon 13.10.1999, jolloin järjestettiin urheilukalastusseuran perustamiskokous Paraisilla. LSUK on siis syntyjään Paraislainen, kalakoulun kasvatti toisin sanoen, kuten on suurin osa silloisista perustajistammekin tavalla tai toisella.

Perustamiskokouksessa käsiteltiin nimiehdotuksia ja vaihtoehtoisina niminä nousivat esiin mm. Saariston vapakalastajat, Turunmaan urheilukalastajat ja Rannikon urheilukalastajat. Nimen valinta vastasyntyneelle yhdistykselle ei ollut helppo ja lopulta nimi valittiin tiukan äänestyksen perusteella.

Virallinen ja rekisteröitynyt

Yhdistyksen ensimmäinen vuosi kului rekisteröimättömänä yhdistyksenä. Virallisen rekisteröidyn yhdistyksen statuksen LSUK sai pitkällisen byrokraattisen prosessin jälkeen 7.2.2002.

Aikaa ennen nykyistä tietoyhteiskuntaahan ei enää kukaan muista, mutta kyllä vaan 20 vuotta sitten joutui yhdistyksemme hallitus käymään pitkän ja hitaan perustamisprosessin perinteisen kirjeen muodossa ja äkkiäkös se vuosi siinä vierähtää kun kirjeitä kirjoittelee kankeiden byrokratian rattaiden äärellä. 

TOIMINTAA VUOSIEN VARRELTA

Retkiä, reissuja, talkoita, messuja, markkinoita, iltamia, kisoja

Yhdistystoiminnan kunnolla käynnistyttyä yhdistys lisäsi retkien ja muun jäsentoiminnan määrää. Rahaa retkiin kerättiin talkootöinä jäsenilloissa perhoja sitomalla sekä vaappuja ja värikoukkuja valmistamalla, lisäksi erinäisiä tuki- ja projektirahojakin saatiin toiminnan pyörittämiseen. Alkuvuosina jäsenillat tiivistyivät, ensi alkuun kerran kuussa vaihtui jo v. 2004 kaksi kertaa kuussa tapahtuvaksi toiminnaksi, toimintaa järjestettiin kalakoulun tiloissa. LSUK oli onnistunut alkuvuosinaan neuvottelemaan koululta myös oman kerhohuoneen. Myöhempinä vuosina tosin jäsenillat valitettavasti kokivat eräänlaisen inflaation, kassalippaan kumistessa tyhjyyttään osa toiminnasta jouduttiin ajamaan alas. Ikävä kyllä aikanaan jäsenillat lopulta loppuivat kokonaan, jonkinlaisille jäsenilloille lienisi kyllä oma tarpeensa myös tulevaisuudessa. Jäseniltoja järjestämään tarvittaisiinkin joku aktiivinen ja innokas.

Oman toimintansa ohella LSUK on ollut vuosien varrella ollut edustamassa myös Saaristolaismarkkinoilla, Halisten markkinoilla, Meri kutsuu messuilla, Turun päivien messuilla, silakkamarkkinoilla, valtakunnallisilla kalastuspäivillä, Saariston kalastuspäivillä ja kalastustapahtumissa. Osallistuttu ollaan myös Merikarvianjoen, Paimion joen ja Latokartanonkosken kunnostustalkoisiin, kyllähän kunnon kalastaja pitää huolta harrastuksensa tulevaisuudesta.

Jäsenistöä Brändön Korsössa kalalla vuonna 2000 

Jäsenreissuja ja leirejä on matkan varrella järjestetty Ahvenanmaan Brändöhön ja Jurmoon, Hammaruddaan ja Eckeröhön, Paraisten Björkholmaan, Korppoon Elvsöhön, Pomarkun Kynäsjoelle, Pohjois-Ruotsiin, Norjan Kautokeinoon ja Finnmarkiin, Suomen puolelle Simojoelle, Nauvoon, Perniön Matildajärvelle, Kynäsjoelle ja Merikarvialle

Pilkillä 2010

Pienemipiä reissuja ja tohinoita olikin sitten mm. pilkinnän parissa, siikaongella, kuhanjiggausiltamina sekä perhokalastusviikonloppuina ja yhteiskuljetuksina perhomessuille Tampereelle.

Aktiivisen oman toiminnan lisäksi yhdistys on toiminut aktiivisesti mukana myös SUKL:n, Lounais-Suomen vapaa-ajan kalastajapiirin ja myöhemmin myös SVK:n toiminnassa. Aktiivisimmin taidettiin aikoinaan osallistua nuorisotoimintaan, myös yhdessä Kalakoulun kanssa. Leiriohjaajakoulussakin jäsenistöämme on ollut.

Tiedotuskanavat

 kivikaudelta nykyaikaan

Vuosien varrella erinäisiä tiedotuskanavia on mietitty useampaankin otteeseen ja yhdistykselle onkin ajan saatossa perustettu nettisivut, foorumi, blogi, kuvakirjasto, facebook-ryhmä ja s.postiosoitteet. Jonkinlainen aktiivisten kirjoitusten puute on kuitenkin haihduttanut alkuperäiset nettisivut ja foorumin bittiavaruuteen. Blogi ja facebook olivatkin pitkään sähköpostin ohella enää ainoat toiminnassa olevat tiedotuskanavat, kunnes viimein vuonna 2016 yhdistys sai nämä uudet sivut. Sivustolle on kahden vuoden aikana kertynytkin materiaalia jo mukavasti. Sivuston tarkoituksena on kuvata yhdistyksen toimintaa mahdollisimman hyvin, ajatellen niin tuttuja kuin tuntemattomiakin sivulla vierailijoita.

Blogi puolestaan on edelleen kuin muistomerkki entisten vuosien aikaansaannoksille, kukaan ei ole tainnut juuri edes kuvainnollisia pölyjä blogista pyyhkiä ihan hetkeen. Luulenpa, että blogi saa jäädä pölyttymään ihan rauhassa, sieltä on tosin mukava käydä välillä penkomassa muistoja esiin.

Kun nyt historiasta on puhetta, niin blogiakin vanhempi keino tiedon jakamiselle on ollut ihan käsin hypisteltävä lehti eli toisin sanoen peristeisen kirjeen muodossa lähetettävä jäsenlehti. Vuonna 2000 ilmestyi Ensimmäinen jäsenlehti LOUNA(I)SSAALIS, valitettavasti Lounaissaaliin ilmestyminen jäi kuitenkin vain muutamaan numeroon. Muutama lehtiyksilö näyttää pölyttyvän arkiston uumenissa muistuttamassa omasta aikakaudestaan.

Matka perhokalastuksen pariin

Kisoista kisoihin vuosi vuodelta perattuna

Yhdistyksen perhokalastusjaosto nosti vuonna 2002 päätään aloittamalla aktiivisen kilpailemisen. Samana vuonna haimme kokemusta myös kisojen järjestämisestä toimimalla poolivalvojina Kynäsjoen karsinnassa ja myöhemmin vielä saman vuoden SM finaalissa Merikarvianjoella.

Ennen kuin jäseniämme kilpailuissa näkyi osallistuivat jäsenet muinaisen pöytäkirjan mukaan aktiivisesti perhokalastuskoulutuksiin, liekö sieltä kaikki yhdistyksen huippukalastajat saaneet alkunsa ;) Kun kilpaileminen alkoi olla jo niin sanotusti tuttua huttua, niin vuoden 2008 aikana lisäoppia lajin saloihin haettiin jälleen kursseilta mm. perhosidonnan ja hyönteismaailmaopin sekä saaliskalakäyttäytymisen osalta. Yhdistyksessä toimi tällöin myös perhosidonnan ohjaajia.

Voinemme siis katsoa, että alkusysäyksen kohti kilpaperhokalastusta yhdistys otti jo vuonna 2001. Tuloksia tässä katsellessa ura yhdistyksemme kilpakalastajilla on keskimäärin ollut nousujohteinen, ainakin LSUK:n nimi on tunkenut näkyviin vuosi vuoden jälkeen ja aina vaan korkeammalle sekä kirkkaammin mitalein. 

Historiapläyksen historiaa

Historiapläys on kerätty ja koostettu muinaishistoriaan jääneistä pöytäkirjoista sekä arkistojen pölyistä kaivetuista valokuvista. Historiikin on koonnut yhdistyksen ehkä ainoa kalastusta harrastamaton jäsen, nykyinen rahastonhoitaja Elina. 

Mikäli sellainen ihme tapahtuu, että allekirjoittanut nähdään kalassa, niin suositellaan pitämään tiettyä turvaetäisyyttä. Kun eihän sitä koskaan osaa varmuudella sanoa mihin suuntaan uistin lentää vai lentääkö käsistä jopa koko vapa ;)

-Elina-


LSUK:n menestystä tapahtumineen listattuna ja pieniin paloihin pureksittuna luettavissa alapuolelta vuosi vuodelta

2001

Ihka ensimmäinen yhdistyksen nimissä kisaava joukkue lähetettiin perhokalastuksen joukkue SM kisoihin sijoituksella 7/22

Joukkuessa kalastivat: P.Korvonen, M.Punkka ja T.Penttilä

Merikarvian Fly & Fun käytiin kokemassa myös kuuden jäsenen voimin.

2002

LSUK oli yhtenä kolmesta yhdistyksestä järjestämässä perhosidonnan SM-kilpailuja. Omista riveistä perhoja olivat sitomassa N. Holttinen sija 8/44 ja J-P Pohjola sija 9/44.

Edellisen vuoden Fly & Fun kaipasi ilmeisimmin revanssia, tänä vuonna siellä heittelemässä kävivät Olli Toivonen sija 3. ja Tapio Penttilä sija 4. 


2003

Perhosidonnan SM kisoissa jäätiin evän mitan päähän mitaleista, HaapaKanni Jani sitoi itsensä neljänneksi. 

Tulevaisuuden perhomiehiä oli nuorten SM kisoissa edustamassa J.Salokivi sija 5.

Kahdella joukkueella käytiin puolestaan siimoja uittamassa joukkue SM kisoissa, mutta tuloksetta.

Fly & Fun houkutteli tänäkin vuonna mukaansa neljä jäsentä.

2004

Ensimmäisen kerran LSUK:laisia nähtiin tänä vuonna SM finaalissa. 

O. Toivonen sija 12, N.Holttinen sija 20 sekä J.Vyyryläinen ja M.Kurki kalastelivat vuoden mittaan oikeuden finaalikarkeloihin.

Fly & Fun oli ilmeisen mukava kisatapahtuma, sillä LSUK:laisia lähti tänäkin vuonna sinne jopa 7.


2005

Toimimme ensimmäistä kertaa järjestäjinä perhokalastuksen SM karsinnoille. Karsinnat pidettiin Perniössä Lohenrenkaalla.

Nautelankoskella olimme mukana järjestämässä neljän yhdistyksen välistä kilpailua.

SM finaalissa jäseniämme nähtii neljä. J.Vyyryläinen sija 8 sekä V-P Järvinen, J-P Pohjola ja O.Toivonen.

SM joukkuekisaan lähetettiin yksi joukkue.

2006

Viime vuodesta innostuneena järjestimme tänä vuonna kaksi perhokalastuksen SM karsintaa, Lohenrenkaalla ja Nautelankoskella. 

Virallisten lisäksi olimme mukana järjestämässä Tapani Loisan muistokisaa Matildajärvellä.

SM joukkuekisassa joukkueemme ylsi sijalle 5. 

SM finaalissa nähtiin jälleen LSUK:laisia, Olli Toivonen kävi nappaamassa hopeaa ja Tapio Penttilä sijalle 17. 

Ensimmäisen kerran LSUK:lainen nähtiin myös maajoukkuepaidassa O. Toivosen tullessa valituksi maajoukkueeseen.


2007

Toimimme jälleen järjestäjinä Nautelankosken SM karsinnoissa sekä Loisan muistokisassa Matildajärvellä. Matildassa voitto meni omille pojille, kokoonpanolla T.Penttilä & O.Toivonen.

SM joukkuekisassakin omat pojat kauhoivat kirkkaimman mitalin kokoonpanolla: Toivonen, Penttilä, Pohjola. 

Toivonen oli maajoukkuepaidassa edustamassa Simojoen MM kisoissa, jossa Suomelle pronssia ja yksilökisassa Toivonen sijalle 13.

2008

Kisakalenteri järjestäjän ominaisuudessa on alkanut vakiintumaan ja tänäkin vuonna karsinnoista järjestettiin Lohenrengas/Matildajärvi kombo sekä uutena Turpakisa Koskella. Lisäksi Loisan muistokisakin kuului kalenteriin.

SM joukkuekisassa joukkueemme olivat sijoilla 6. ja 15.

Yksilä SM finaalissa nähtiin kourallinen jäseniämme: O. Toivonen uusi hopeansa ollen SM2 ja muut Pohjola 14., Järvinen 15., Penttilä 18. ja Huhtanen 39.

Uudessa Seelannissa Toivonen MM kisoissa sija 25.


2009

Jostain kummasta syystä tämä vuosi on hävinnyt historiaan, edellisten vuosien komeiden saavutusten osalta uskoisin, ettei tämäkään vuosi ole jättänyt yhdistystä kylmäksi. Villinä arvauksena veikkaan, että kalaa on noussut ja siimat ovat laulaneet, ehkä vuosi on ollut jopa niin hyvä, ettei ole edes julkaisukelpoinen. Jokuhan olisi voinut kalavaleeksi väittää...

Täysin tyhjää ei kuitenkaan LSUK:laisittain onneksi kiskottu, nimittäin pöytäkirjojen ulkopuolelta kuulin, että Olli Toivonen olisi tänäkin vuonna näyttänyt kyntensä ja heilutellut siimoineen itsensä mitaleille SM kisoissa sijoittuen kolmanneksi. Monen mutkan kautta löytyi myös tieto, että finaalissa mukana on ollut myös Tapio Penttilä, joskin sijoitus ei päätä huimannut.

Tarpeeksi pitkään arkiston pölyjä keuhkoista yskittyäni, kuulin viimein luotettavalta taholta, että tänä vuonna Suomen joukkue kahlaili MM-kisoja Skotlannin kylmillä vesillä sijoittuen neljänneksi. Mukana meidän oma sinivalkoisemme Toivonen, joka sijoittui yksilökisoissa sijalle 8. Samaisen luotettavan huhun mukaan MM-mitalit jäivät niin yksilö- kuin joukkuekisassakin vain yhden pyrstön mitan päähän. 


Lohenrenkaan kilpailijoita 2010

2010

Kisaaminen on tainnut aivan imaista jo mennessään, tänä vuonna innostuimme järjestämään jo neljä karsintakilpailua.

Kalenterista löytyi Lohenrenkaan kevät ja syyskisa, Kangasjärven kellukisa sekä Kosken Turpakisa.

Lisäksi olimme mukana järjestämässä Merikarvian SM finaalia.

SM joukkuekisoissa joukkueemme oli 8. 

LSUK:laista juhlaa saatiin nautiskella SM finaalin yksilötasolla kun omat poikamme nappasivat tuplavoiton. Tapio Penttilästä leivottiin suomen mestari ja Olli Toivonen kävi ottamassa kolmannen hopeisen SM mitalin. 

Penttilä valittiin myös Suomen maajoukkueeseen. 

2011

Perinteitä kunnioittaen järjestimme Lohenrenkaalla kevät ja syyskisan. Lisäksi Kangasjärven kellukisa sai ensimmäisen kerran Kelluntarengas SM statuksen.

SM joukkuekisoissa joukkueemme sijoittui hopealle.

Seuramme juniorit Santeri Hakala ja Lasse Huovinen edustivat piirimestaruuskisoissa haavien itselleen kaksoisvoiton. 

Ikämies sarjassa Markku Ruuskanen kalasti itsensä ykköseksi.

Sinivalkoiset LSUK:laiset Penttilä ja Toivonen olivat tänä vuonna maajoukkueen kanssa MM-kisoissa Italiassa. 


2012

Kilpailujen järjestäminen jatkuu jo vanhalla rutiinilla, Lohenrengas kevät ja syksy sekä kelluntarengaskisa Kangasjärvellä kuuluivat vakiintuneeseen ohjelmistoon.

Suuremmalta menestykseltä tänä vuonna vältyttiin. Hiljainen vuosi kaiken kaikkiaan kilpailurintamalla. SM finaalissa seuraamme edustivat Penttilä 4. Toivonen 14. ja Kallio 26. Joukkuekisaan emme lähettäneet tällä kertaa joukkuetta lainkaan.

Tapio Penttilä oli edustamassa MM-kilpailuissa Sloveniassa.

2013

Kisoja järjestettiin entiseen tapaan, Lohenrenkaalla kevät ja syyskisa sekä Turpakisa Koskella.

SM finaalissa nähtiin jälleen tuttuja LSUK:laisia, sillä siimojaan siellä vinguttelemassa olivat jälleen tutunoloinen kolmikko. Kallio 6., Toivonen 12. ja Penttilä 18. Joukkueeltamme jäi tänä vuonna osallistuminen väliin.

Sinivalkoiset olivat tänä vuonna MM-kisoissa Norjassa eli omat poikamme Penttilä ja Toivonen, joukkueen sijoitus evän verran palkintopallin vieressä eli komeasti neljäntenä.


2014

Lohenregas kevät ja syksy, Kangasjärven kelluntakisa sekä Turpakisa kuuluivat vuotuiseen ohjelmaan.

Huikeita menestyksiä ei tänäkään vuonna saatu. Joukkueella osallistuttiin jälleen joukkue SM-kisaan, mutta jostain syystä itse joukkuekaan ei ole selvillä sijoituksestaan. Siinä ei ilmeisesti ole mitään mainittavaa, näin ainakin päättelisin ;) Kilpailemassa seuran joukkueessa olivat Olli Toivonen, Ville Järvinen ja Aleksi Kaislaniemi. Luotettava lähde kertoi myöhemmin joukkueen sijoittuneen sijalle 7.

SM finaaliin tiensä löysivät jälleen tuttu kolmikko sijoituksin Penttilä 10., Kallio 15. ja Toivonen 24.

Maajoukkueen sinivalkoiset LSUK:laiset eli Olli Toivonen ja Tapio Penttilä olivat kuitenkin heittämässä siimojaan maailmankartalle, tänä vuonna Tsekeissä ja maajoukkueen sijoituksena viime vuodesta tuttu neljäs sija.

2015

Vuotuinen ohjelma säilyi mukavasti ennallaan. Lohenrenkaalla kalasteltiin jälleen niin keväällä kuin syksylläkin, lisäksi tietysti jo takuutuotteiksi muodostuneet Turpakisa ja kellukisa Kangasjärvellä kuuluivat ohjelmaan.

Perhokalastuksen SM finaalissa nähtiin jälleen (vai pitäisikö nyt jo sanoa taas) tuttuja nimiä, sinne siimansa viskasivat: Tapio Penttilä, Olli Toivonen ja Ville Järvinen. LSUK:n suureksi iloksi finaalin kakkospallille itsensä kahlaillut Kai Kallio mitalistaan humaltuneena liittyi yhdistyksemme jäseneksi. Samassa mitalihuumassa jäsenmäärämme kasvoi myös Maria Tuomisella, naisten viime vuosien ehdottomalla ykkösellä, joka v. 2015 heitti itsensä naisten SM hopealle.

Joukkuekisoissakin käväisimme kahden joukkueen voimin yrittämässä. Molemmat joukkueet jäivät sujuvasti pitämään perää tulosluettelossa eli mitalinmakua emme päässeet edes haistelemaan, maistelusta puhumattakaan. Sijoitukset joukkueilla lopulta 17. ja 19.

Sinivalkoiset jäsenemme Kallio ja Penttilä, käväisivät joukkueensa kera tällä kertaa Bosnia-Hertsegovinassa. 


2016

Ensimmäinen vuosi, jota ei historipläykseen tarvitse kirjoittaa arkistojen pölyjä penkoen, vaan sen saa naputella tuoreeltaan jokiveden raikkaana.

Vuoden aikana neuvottelimme sopimusta kalastusoikeudesta mielenkiintoiseen yksityisomisteiseen järveen, jonne yhdistyksen toimesta on tavoitteena istuttaa siikaa jäseniemme kalastettavaksi. Ensimmäiset uiskentelijat järveen saatiin syksyllä 2016 ja tavoitteena on jatkaa siikanaperoiden istutteluja vuosittain.

Kisojen osalta noudatimme perinteitä järjestäjinä ja vanhoja kaavojaan noudattaen LSUK ponkaisi tämänkin vuoden käyntiin Lohenrenkaalta. Karsinnoista napsittiin hoidettavaksi vuotuiset Lohenrenkaan kevät ja syyskisat sekä Turpakisa ja Kangasjärvellä kelluteltiin vanhaan malliin siikoja narraten. LSUK:laisittain menestystä karsintarintamalla niitti tänä vuonna Kai Kallio, joka haavi mitaleja muidenkin kilpailijoiden edestä. Finaaliin saakka itsensä edellisvuosien tapaan heittelivät Kallio, Toivonen ja Järvinen. Suuremmalta menestykseltä tosin finaalissa vältyttiin.

Vanhojen kuvioiden rikkomiseksi otimme järjestämisvastuun myös joukkuekilpailun järjestämisestä. Jottei nyt ihan liian villeiksi heittäydytty, niin pitihän ne joukkueetkin laittaa siimojansa Lohenrenkaalle uittamaan. Itse osallistuimme kahdella joukkueella, mutta niin sanotusta kotikenttäedusta huolimatta mitalit jäivät haaveeksi ja joukkueemme löytyivät lopulta sijoilta 4. ja 14.


2017

Vuosi on ponkaistu vauhtiin kisoja suunnittelemalla. Tänä vuonna järjestämme viidet karsintakilpailut.

LSUK:laisittain vuoden kisoissa tuloksia on tullut ja mitaleillekin ollaan taas päästy, finaalipaikkaa hätyyttelee tällä hetkellä muutama vanhoista konkareistamme. Karsintojen jälkeen SM-finaalipaikan itselleen lunastivat Ville Järvinen ja Olli Toivonen, joista Olli lähti ainoana edustamaan seuraamme finaalikarkeloihin sijoittuen kisassa sijalle 12.

Maria Tuominen edusti jälleen naisten SM kisoissa, jossa Mariasta leivottiin ties monennettako kertaa naisten Suomen mestari. Turun Sanomat innostui myös kirjoittamaan artikkelin naisten parhaasta siiman heiluttelijasta ja kertomaan hieman meillekin taustaa miten perhovapa käteen löytyi. Historiikin kokoajana piti tietysti heti kerjätä moinen artikkeli täälläkin esiteltäväksi ja kaikkien luettavaksi elikäs jutun löydät alla olevasta tiedostosta:

Tulokkaiden tuloksista sen verran, että tänä vuonna kaksi hieman tuoreempaa jäsentämme tulivat iloksemme tarjoamaan auttavaa kättänsä karsintojen kilpailijamäärän täyteen saamiseksi. Aiemmin tämä kaksikko on nähty LSUK:n riveissä joukkuekisoissa, joten aivan keltanokkia ei kisarintamalla sikäli oltu, vaikkei yksiläkisoista kummallakaan aiempaa kokemusta ollutkaan.

Kevään Lohenrenkaalla ensikosketuksensa yksilökilpailuun otti Tuomas Oksanen, joka sitkeästi veti koko kaksipäiväisen kisan läpi saaliinaan kolme kalaa kahdelta jaksolta. Valitettavasti kokeneessa porukassa jäätiin perän pitäjäksi, mutta sai sieltä sentään kotiutua yhtä kokemusta rikkaampana. Tulevaisuus näyttää tavataanko miestä vielä kisavesillä.

Tuomi Juho ja taimenta muistuttava ilmakitara

Tuomi Juho menetti yksilökisaneitsyytensä heittämällä ensimmäistä kertaa siimansa pitkäksi Paimionjoella. Miehen omien sanojen mukaan turvan kalastuksesta hän ei mitään tiedä, mutta nousihan sieltä sentään ensikertalaisenkin haaviin neljä turpaa ja sijoitus oli 10/12. Rohkea aloitus ensikertalaiselle ja toivon mukaan miestä nähdään kisoissa tulevaisuudessakin.

Olimme osallisina myös Nautelankosken siivoustalkoissa, joissa vastuullamme oli siisteyden lisäksi, pitää grilli kuumana nälkäisten talkoolaisten ruokkimiseksi. 



2018

Vuosi on pyörähtänyt käyntiin ja ensimmäiset peristeeksi muodostuneet kisat käydään Lohenrenkaalla toukokuun alussa. Muutoinkin kisakalenteri näyttää hyvinkin perinteikkäältä. 

Tänä vuonna Turpakisa koki kuivasta kesästä ja veden vähyydestä johtuvan siirron Lohenrenkaalle. Muutoin kisojen osalta ei erityistä mainittavaa. 

Hallituksen kokoonpano säilyi vuosikokouksessa ennallaan, kävimme tänä vuonna testaamassa Paimion Nesteen tarjonnan kokoustilojen ja kokousruokailun osalta, hienostihan siellä homma toimi sekä vielä kaiken huipuksi järkevään hintaankin.

Olli Toivonen oli muutaman hetken tauon jälkeen jälleen mukana maajoukkueessa.


20 vuotta yhdistyksen historiaa puristettuna kirjoihin ja kansiin, koko pläjäyksen lukeminen saattoi aiheuttaa informatiivisen ähkyn. Tulevaisuudessa pläjäys tullaan pilkkomaan vielä kertaalleen osiin, joten sitä odotellessa on hyvää aikaa sulatella nyt lukemaansa. 

Osa vanhan pläjäyksen sisällöstä on räjäytelty ja siirretty omaan osioonsa, joten jos jäit kaipaamaan jotakin vanhassa pläjäyksessä ollutta informaatiota, niin klikkaa alla olevaa linkkiä: